CONCEPT

阿蘇のあか牛 テロワール旅を構成する
3つのポイント

Food expert Naoyuki Honda ventures to the heartland of Aso’s Akaushi terroir

LEARN

学ぶ

普段は立ち入ることのできない草原で、あか牛を側で感じながら牧野組合の方から阿蘇の歴史【千年の草原】のお話を伺うことが出来ます。長い歴史の中で人の手によって守られてきた草原と、そこで大切に育まれてきたあか牛のルーツを是非学んでみてください。単に美味しいあか牛を食べるだけでなく、その生まれ育った背景や環境を知り、学ぶことでその味わいはより深い体験となることでしょう。

Take a step back in time and learn about the rich history of Aso’s grasslands, a place that has been preserved generation after generation for over a thousand years by the local community. Guided by members of the Pastureland Management Association, you’ll get to experience the breath-taking beauty of the grasslands at locations not normally accessible to members of the public, stand side by side with the revered Akaushi cattle, and discover the roots of this noble breed.

EXPERIENCE

体験する

このツアーでは阿蘇カルデラの山々を眺めながら、どこまでも続く壮大なスケールの草原を駆け巡る、本格的な乗馬を体験することができます。なだらかな丘の斜面でゆったりと草を食む牛たちを眺めながら、非日常の世界をお楽しみください。また通常は立ち入ることが許されない特別な場所にて、草原BBQ体験ができるプランもご用意。草原のど真ん中という抜群のロケーションでのバーベキューは、あか牛の味をより一層奥深く感じさせてくれるはずです。

This tour isn’t just about learning; it’s also about experiencing the natural wonders of Aso with all five senses. Saddle up and gallop through the vast grasslands spreading as far as the eyes can see on an authentic horseback riding experience. Take in the panoramic views of the surrounding mountains and the sight of grazing cows lazily munching on grass while you immerse yourself in a world far removed from the hustle and bustle of everyday life.

As an added highlight of this tour, we offer a special plan where you can enjoy a barbeque meal in the heart of the grasslands, in a location that’s usually off-limits to the public. This unique dining location is guaranteed to enhance the flavours of the Akakushi beef and make for an unforgettable culinary experience.

EAT

食べる

この旅では草原BBQのほか「あか牛のススキ焼き」を始め、囲炉裏端で愉しむ炭火焼きや田楽などの阿蘇の郷土料理も楽しむことができます。また、熊本市内のレストランにて、この旅だけ限定の特別なあか牛のコース料理を味わえるプランもご用意いたしました。阿蘇の歴史を知り、自然を感じた後は、食を通してあか牛を堪能してください。今までにない、「食の体験」があなたをお待ちしています。

No journey through Aso would be complete without indulging in its rich cuisine. You can sample a variety of Aso’s local dishes, including the Akaushi beef itself, grilled on an open flame with blazing susuki silvergrass fresh from the grasslands. There are also traditional Aso specialities such as Dengaku, vegetables slathered with a miso sauce slowly cooked on an open hearth. And for a truly unique experience, there is an exclusive Akaushi beef course dinner at a restaurant in Kumamoto City, allowing you to savour the ultimate gastronomic experience.